hamburger.menu

4 nuttige toepassingen voor in de wagen

Ben je veel met de wagen onderweg? Privé en/of professioneel? Dan komen deze apps gegarandeerd van pas.

Tips & Tricks
apps in wagen

RitMeter

Je afgelegde kilometers doorgeven aan je werkgever of boekhouder, dat doe je beter niet met de natte vinger. Als je te weinig kilometers doorgeeft, neem je meer kosten voor eigen rekening. Als je er te veel doorgeeft, krijg je problemen bij de belastingcontrole. Neen, je pakt het beter meteen goed aan. Met een app die je kilometers registreert zoals RitMeter.

Hoe werkt het?
Je geeft in de app vóór elke rit je kilometerstand in en duidt aan of het om een zakelijke rit, woon-werkverkeer of privérit gaat. Zodra je aangekomen bent, sluit je de rit af op de app. Deze registreert automatisch het aantal kilometers en bewaart dit in je Ritmeter-overzicht.

Je krijgt wekelijks of maandelijks een rapport in je mailbox. Bovendien exporteer je op elk moment je info in een Excel-bestand voor je boekhouding. Ook handig: je kan meerdere auto’s koppelen aan de Ritmeter zodat je als bedrijf een overzicht hebt van het volledige wagenpark.

Geschikt voor: iOS en Android
Prijs: vanaf 2,18 euro per maand

Audible

Je tijd in de file nuttig besteden? Dan komt Audible als geroepen. In deze app download je audioboeken maar ook boeiende podcasts. Zo kan jij in een verhaal duiken. Een nieuwe taal leren. Of aan begeleide mindfulness doen.

Hoe werkt het?
Audible werd in 2008 overgenomen door Amazon. Dat is absoluut in je voordeel want dat betekent dat Amazon én daardoor ook je Kindle Store aan elkaar gekoppeld zijn. Heb je de Kindle-versie van een boek al? Dan kan je met korting de audioversie kopen.

Je vindt hier audioboeken in de taal van de ingestelde regio op Amazon/Kindle. Natuurlijk is de collectie Engelstalige boeken het grootst. Elk audioboek in Audible is opgesplitst in hoofdstukken waarvan je de duur kan bekijken. De afspeelsnelheid bepaal je zelf en er is zelfs een optie om audiofragmenten te delen via WhatsApp of Facebook.

Geschikt voor: iOS en Android
Prijs: 14,95 dollar per maand

4411

Je parkeerticket cash aan een automaat betalen, dat is op veel plaatsen al lang niet meer de enige optie. Dat kan dikwijls ook via sms of een app. Maar dé app die er in efficiëntie bovenuit springt, vooral voor ondernemers, is 4411.

Hoe werkt het?
In 4411 betaal jij of je werkgever op een handige manier parkeertickets, bustickets en elektrische laadbeurten in België en Nederland. Je activeert simpelweg je parkeerbeurt in de app en schakelt deze weer uit als je vertrekt. Maandelijks krijg je vervolgens een betaaloverzicht op factuur zodat ook de boekhouding meteen in orde is. 

Waarom is dat zo handig? Met andere apps, ook als het over bustickets gaat, betaal je in feite via je gsm-abonnement. Dat gaat gepaard met meer administratie, zeker in bedrijven waar er tientallen abonnementen lopen en bedrijfswagens in gebruik zijn.

In 4411 is het perfect mogelijk om verschillende profielen aan te maken, allemaal beheerd door één bedrijf. Of indien gewenst, maak je makkelijk een privé- en professioneel profiel aan om de kosten gescheiden te houden. Als bedrijf kan je bovendien beperkingen opleggen zodat bijvoorbeeld enkel de parkeertickets tijdens werkuren doorgerekend worden.

Geschikt voor: iOS en Android
Prijs: gratis

Mobiele website SchadeNet.be

Je hebt schade opgelopen aan je wagen? Op de website van SchadeNet kan je in enkele kliks je schade online melden. Dat spaart je een rit naar de carrossier.

Hoe werkt het?
Om je zo goed mogelijk verder te helpen, vragen we informatie op over je schadegeval. De carrossier van je voorkeur contacteert je daarna voor een afspraak. Zo ben je snel weer onderweg.

  • Gaat het om een privé- of leasewagen?
  • Hoe ben je verzekerd?
  • Heb je foto’s van het schadegeval?
  • Beschrijf de schade
  • Laat je contactgegevens achter

https://www.schadenet.be/online-aangifte
Prijs: gratis

 

Tips & Tricks