hamburger.menu

Een polijstbeurt maakt je auto glanzend en krasvrij

Is het koetswerk van je wagen zijn glans kwijt of staan er krassen op? Een polijstbeurt verwijdert al die beschadigingen en laat de lak weer glimmen als nieuw.

Een polijstbeurt maakt je auto glanzend en krasvrij

Eerst simoniseren?

Gaat het om kleine oneffenheden in het koetswerk of dofheden door strooizout, dan kan simoniseren soms al de oplossing brengen. Door een product met polish en wax aan te brengen, egaliseert dit de kleine oneffenheden en krijgt het koetswerk weer wat meer glans. Dit is een lichtere en eenvoudige manier om je auto op te frissen.

Grondiger met polijsten

Vaak volstaat dit niet of is het resultaat niet erg duurzaam. In dat geval kan een vakman het koetswerk polijsten (ook wel polieren genoemd). Dit is een veel grondigere techniek waarbij de lak machinaal wordt behandeld met specifieke producten. Met een roterende polijstmachine wordt een microscopisch dun laagje van de lak afgeschuurd, waardoor de kleinere krasjes meteen verdwijnen. Een daaropvolgende behandeling met een finishproduct maakt het koetswerk weer perfect egaal en geeft de lak zijn oorspronkelijke glans terug. Alsof je wagen zo de showroom uit komt gerold!

Ook diepere krassen en beschadigingen in het koetswerk kunnen met polijsten weggewerkt worden. Een kwalitatief herstelbedrijf gebruikt aangepaste technieken om ook de beschadigingen in de diepere laklagen te herstellen. Na die behandeling merk je daar niets meer van, behalve dat je wagen weer als nieuw staat te glimmen.

Vakman bij SchadeNet

Is simoniseren, polijsten of een andere vorm van koetswerkherstel nodig, dan doe je best een beroep op een vakman met de nodige expertise en gepaste uitrusting. De experten van SchadeNet kunnen je adviseren en verder helpen. Bovendien ben je zeker van de beste prijzen en milieuvriendelijke producten. Bij een kleine herstelling kan je even wachten in het flex-office van de gekozen vestiging, waar je verder kan werken of kan genieten van een kopje koffie.

Tips & Tricks