hamburger.menu

Hoe herken ik een kwaliteitsvolle autoschadehersteller?

Everyone prefers to avoid damage to the car. But if it does happen, whether or not as a result of an accident, a well-considered choice for a professional car repairer can partially alleviate the suffering.  After all, you will gain the assurance that you will get your car back in perfect condition.

How do I recognise a top-quality repairer in the event of car damage?

Kwaliteitslabels

Eurogarant is een internationaal kwaliteitslabel voor de sector van autoschadeherstelbedrijven en is vertegenwoordigd in 12 Europese landen. De strenge kwaliteitsnormen die Eurogarant oplegt, maken hun leden tot de aangewezen professionele herstelpartners bij autoschade. Eurogarant is ook het aanspreekpunt voor verzekeringsmaatschappijen, makelaars en verzekerden. Naast maximale garanties op een deskundig herstel van de autoschade voorziet Eurogarant ook in een garantiefonds.

Het Avicar Plus-certificaat focust op een bijzondere kwaliteitszorg. Het is specifiek ontwikkeld voor autoschadeherstelbedrijven door de keurings- en controleorganisatie Vinçotte. Bovendien wordt de procedure voor het verkrijgen en behouden van een Avicar Plus-certificaat jaarlijks herhaald. De gehanteerde criteria van de audit omvatten administratieve, kwaliteits-, veiligheids- en uitrustingsvereisten.

Een aantal carrossiers heeft ook een eigen beleid van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) uitgewerkt. Daarmee willen ze de juiste balans nastreven tussen zorg voor hun medewerkers, het milieu en winstgevendheid (People, Planet, Profit).

Belang van bijscholing

Door de snelle evolutie van autotechnieken en de daaruit volgende complexiteit is het essentieel dat autoschadeherstellers op de hoogte blijven op het vlak van kennis, apparatuur en faciliteiten.

Een autoschadeherstelbedrijf kan maar het Eurogarant-kwaliteitslabel en/of Avicar Plus-certificaat behalen als er geschoolde en ervaren medewerkers aan de slag zijn. Dat betekent concreet dat de autoschadehersteller nauwgezet werkt volgens de richtlijnen van de autoconstructeur en enkel kwaliteitsonderdelen gebruikt om de herstelling uit te voeren.

Duurzaam en budgetvriendelijk

De sector van autoschadeherstellers is de laatste jaren sterk geëvolueerd op het vlak van techniciteit en vereiste competenties. Tegelijk is de milieuwetgeving strenger geworden. Kwaliteitsgerichte professionele schadeherstelbedrijven zetten dan ook voluit in op respect voor het milieu. Ze kiezen voor duurzame hersteltechnieken en producten.

De meest efficiënte en budgetvriendelijke herstelmethode, daar zetten de professionele autoschadeherstellers van SchadeNet op in met de ‘Green Facilities’-oplossingen. Dat zijn duurzame, kostenbesparende en alternatieve reparatietechnieken waarbij kwaliteit en veiligheid voorop staan. Waar mogelijk, geniet herstellen de voorkeur. Carrosserieonderdelen worden enkel vervangen als het echt niet anders kan of wanneer dat de meest efficiënte en kostenbewuste herstelmethode is. Na elke herstelling krijg je ook een garantiebewijs.

Uitstekende service

Om het ongemak dat gepaard gaat met autoschade te beperken, bieden de autoschadeherstelbedrijven nog meer services. Zo kan je voor veel schadegevallen online aangifte doen, waarop je snel een kostenraming krijgt. Dat bespaart je heel wat kostbare tijd. En zolang je auto in herstelling is, kan je een vervangwagen gebruiken, zodat je altijd mobiel blijft.

In de buurt

Dankzij SchadeNet heb je een professionele autoschadehersteller in de buurt, dankzij de samenwerking met ruim 20 ervaren herstelbedrijven verspreid over de 5 Vlaamse provincies. Ze hebben allemaal het Eurogarant-kwaliteitslabel en/of zijn Avicar Plus-gecertificeerd.

Tips & Tricks