hamburger.menu

Maak kennis met de toekomst van schadeherstel

Heeft je auto schade opgelopen? Slimme technologieën zoals artificiële intelligentie, drones en Internet of Things zijn de toekomst van schadeherstel. Je wagen geraakt zo sneller hersteld, en je schadedossier wordt sneller en efficiënter afgehandeld. We bieden jou een blik in de toekomst.

toekomst van schadeherstel

Er gaat geen dag voorbij of je wordt om de oren geslagen met nieuwe, slimme technologieën. Ook bij de automerken, verzekeraars en leasingmaatschappijen zijn die aan een opmars bezig. Het voordeel voor jou? Onder andere bij een schadegeval maken ze je het leven een pak makkelijker, en wordt je wagen sneller hersteld. We zetten de belangrijkste technologieën even voor je op een rij.

Drones

Bel je je verzekeraar of leasingmaatschappij omdat je auto beschadigd is? Dan zou die in de toekomst een drone ter plaatse kunnen sturen om foto’s te nemen van de schade en de situatie. Zo kan die meteen zien hoe groot de schade precies is, en het dossier overmaken aan een hersteller van SchadeNet. Zo ben je snel op de hoogte van de duur van de herstelling en weet je wanneer je wagen weer zo goed als nieuw zal zijn.

Internet of Things

Internet of Things. Een moeilijk woord. Eenvoudig gezegd: sensoren in je wagen zijn verbonden met een netwerk. Als ze detecteren dat je bij een ongeval betrokken bent geraakt, sturen ze de gegevens die ze meten onmiddellijk naar je verzekeraar of leasingmaatschappij. Een mogelijke actie van je verzekeraar of leasingmaatschappij kan zijn dat ze de hulpdiensten en takeldienst naar de plek van het ongeval sturen. Eventueel ook transport om je veilig naar huis te brengen.

Kunstmatige intelligentie

Dankzij kunstmatige intelligentie worden enorme hoeveelheden gegevens op krachtige computers razendsnel geanalyseerd, geïnterpreteerd en met elkaar verbonden.

Er bestaan verzekeringsmaatschappijen die een schadeclaim automatisch laten analyseren door een slim softwaresysteem. Bij een eenvoudig dossier krijg je meteen antwoord of je verzekerd bent of niet. De herstelling en uitbetaling worden in een wip opgestart en je schadegeval sluit ook sneller af.

Andere maatschappijen laten de foto’s van je ongeval door krachtige computers analyseren en weet binnen enkele seconden welke onderdelen van je wagen hersteld en compleet vervangen moeten worden. Ook dit zorgt ervoor dat je dossier én je herstelling sneller worden afgehandeld.

Blockchain

Blockchain is een technologie waarin je garage, verzekeraar of leasingmaatschappij en schadehersteller alle gegevens over je wagen in een centrale databank bijhouden. Daardoor beschikken ze allemaal over de laatste info over je wagen en hoeven ze geen gegevens meer bij elkaar op te vragen. Ook deze technologie versnelt de afhandeling van je schadegeval drastisch.

Machine learning

Machine learning betekent letterlijk lerende machine. Het is een preventieve technologie die ingezet wordt om schadegevallen te vermijden. De technologie in je auto analyseert onder andere de verkeerssituaties waarin je je bevindt, je rijgedrag en rijstijl. Je wagen maakt zichzelf zo slimmer, past zich aan je aan en doet je veiliger rijden.

Blik op de toekomst!

Bij SchadeNet omarmen we de verandering in onze sector, maar intussen bieden we jou nog steeds de snelle en eenvoudige dienstverlening die je gewoon bent. We volgen de nieuwe technologieën op de voet, zodat we jou steeds de beste service kunnen bieden.