Zeker bij autoschade.
  • Schadenet Green Facilities

  • Duurzaam

Wat moet ik doen bij schade aan mijn wagen?

Stap 1:
Breng anderen en uzelf in veiligheid. Tracht kalm en beleefd te blijven.
Bij lichamelijke of flinke materiële schade: bel de politie en (eventueel) een ziekenwagen. Maak indien mogelijk foto's op de plaats van het ongeval en markeer de plaats van de schadevoertuigen. Bij geringe materiële schade en als de betrokken partijen het met elkaar eens zijn over de toedracht hoeft de politie niet te worden ingeschakeld. Zorg er te allen tijde voor dat het Europees Aanrijdings-Formulier door u en /of beide partijen juist en volledig is ingevuld en ondertekend.

Stap 2:
Zijn er getuigen? Informeer naar hun naam en adres en schrijf dit op, of noteer het kenteken van de auto van de getuige als u de betreffende persoon niet heeft kunnen spreken. Als er namelijk verschillende verklaringen zijn van een aanrijding, kunnen getuigen een beslissende stem hebben.

Stap 3:
Kunt u niet meer verder rijden? Dan moet een takeldienst ingeschakeld worden. Op uw groene kaart, uw lidkaart van een Pechverhelpingsorganisatie staat bijna altijd het telefoonnummer van een alarmcentrale van uw verzekering. De alarmcentrale zorgt ervoor dat een takelbedrijf uw auto weghaalt.

Stap 4:
• Bent u omnium verzekerd: meld dan de schade bij uw eigen verzekeraar
• Bent u niet u niet omnium maar enkel BA verzekerd maar is er een schuldige tegenpartij? Meld dan tevens de schade bij uw eigen verzekeraar en breng uw maatschappij, fleetowner, leasemaatschappij en/of uw makelaar op de hoogte.
• In overige gevallen hoeft u geen melding aan de verzekeringsmaatschappij te doen; u dient zelf de kosten van de herstelling te betalen. De verwijzingen naar een verzekeraar in de onderstaande tekst zijn voor u niet van toepassing.

Indien er politie aan te pas kwam vraagt u naar het PV nr. en houd dit zorgvuldig bij, maak het in voorkomend geval over aan uw tussenpersoon.

Stap 5:
Contacteer tot slot de Schadenet vestiging bij u in de buurt. Wij herstellen de schade aan uw koetswerk vakkundig en snel. Tevens assisteren wij u gaarne bij alle administratieve en financiële handelingen.