hamburger.menu

Slim onderweg

Hoe kan je jouw technische kennis op de weg verhogen? Hoe rem je op gladde wegen?

Van technische reportages tot veiligheidstips, met deze informatie ben je slim onderweg.

Veiligheid
rijden regen

Veilig rijden in de regen? Zo doe je dat!

Kan jij goed rijden bij regenweer? Zeker? Want bij guur weer breken we het ene filerecord na het andere. Het opspattende water en de gladde ondergrond maken het je niet gemakkelijk. Maar met een degelijke voorbereiding en aangepast rijgedrag vermijd je blikschade of erger.

Lees meer
toekomst van schadeherstel

Maak kennis met de toekomst van schadeherstel

Heeft je auto schade opgelopen? Slimme technologieën zoals artificiële intelligentie, drones en Internet of Things zijn de toekomst van schadeherstel. Je wagen geraakt zo sneller hersteld, en je schadedossier wordt sneller en efficiënter afgehandeld. We bieden jou een blik in de toekomst.

Lees meer
Tips & Tricks
elektrische auto in de winter

8 tips om de actieradius van je elektrische auto in de winter te vergroten

Heb je een elektrische auto? Dan heb je het misschien al gemerkt: in de winter rij je minder ver met een volledig opgeladen batterij. De reden? De lithium-ion-batterij in je wagen kan niet zo goed tegen de koude. De capaciteit kan met wel 30% afnemen.

Lees meer
Tips & Tricks
apps in wagen

4 nuttige toepassingen voor in de wagen

Ben je veel met de wagen onderweg? Privé en/of professioneel? Dan komen deze apps gegarandeerd van pas.

Lees meer
Veiligheid
Winterbanden

Winterbanden: do's-and-don'ts

De discussie over winterbanden … Je kent het wel. Volgens sommigen kan je niet zonder op koude dagen. Anderen vinden ze nutteloos in onze zachte winters. SchadeNet geeft een antwoord op veelgestelde vragen. Oordeel zelf of de aankoop voor jou de moeite loont!

Lees meer
Tips & Tricks
Accu winter

Hoe overleeft je autobatterij de winter?

Met een platte of defecte autobatterij eindigt je autorit nog voor die begint. Liever geen ellende? Ga aan de slag met de volgende tips. Zo geraak je zelfs bij bar winterweer altijd vlot weg.

Lees meer
Veiligheid
Auto winter

Is je auto klaar voor de winter?

Een platte batterij, dichtgevroren sloten, gladde wegen … de winter brengt automobilisten vaak in de problemen. Maar het kan ook anders, mits een goede voorbereiding. Met deze 6 tips maak je je wagen ‘winterproof’.

Lees meer
Tips & Tricks
Autoschade op vakantie?

Autoschade op vakantie? Geen stress dankzij deze tips.

Je vertrekt met je volgeladen wagen naar een hemels oord voor een zalige zomervakantie. Maar dan, een klein ongeval. Blikschade aan je wagen. Weg holiday vibes? Tuurlijk niet! Met deze tips is de situatie eens zo snel opgelost.

Lees meer
Tips & Tricks
Verre autoreis voor de boeg? Bereid je wagen voor!

Verre autoreis voor de boeg? Bereid je wagen voor!

Als je een verre autoreis plant, denk je aan eten, drinken, pauze nemen, afkoelen … toch? Wel, niet alleen jij, ook je wagen blijft best in topvorm gedurende de reis. Met een goede voorbereiding vermijd je problemen onderweg. Enkele tips!

Lees meer